55 років від часу виходу друком першого видання книги Василя Сухомлинського «Серце віддаю дітям»!

16.03.2023 12:22
Цьогоріч виповнюється 55 років від часу виходу друком першого видання книги Василя Сухомлинського «Серце віддаю дітям» (Берлін, 1968).
Найвідоміша праця вченого, педагогічний бестселер, вперше побачила світ у німецькому видавництві «Volk und Wissen» в Берліні у 1968 р. німецькою мовою.
«Книга «Серце віддаю дітям» ― педагогічне кредо й воднораз педагогічний заповіт Василя Олександровича. Автор розповідає про виховання людини ― від моменту, як та побачила світ, і до її громадянської зрілості. Червоною ниткою крізь цю працю проходить ідея становлення душевного стрижня Людини ― її думок, переконань, почуттів, естетичних поглядів і смаків» (Сухомлинська О.В. «У пошуках справжнього», Х., 2018).
У книзі Василь Сухомлинський описує власний досвід роботи вчителем і директором Павлиської середньої школи та розповідає про педагогічний експеримент навчання дітей 6-річного віку у творчій лабораторії «Школи під блакитним небом».
Книга «Серце віддаю дітям» перекладена 32-ма мовами світу і перевидана понад 50 разів.
Українською мовою книга вперше вийшла друком у повному обсязі у 1977 р. у Києві у видавництві «Радянська школа» у 3-му томі видання «Сухомлинський В.О. Вибрані твори. B 5 томах».