Засідання лабораторії консалтингу дошкільної освіти

16.01.2013 12:30

16 січня 2013 року відбулося чергове засідання регіональної лабораторії консалтингу дошкільної освіти, що діє при кафедрі педагогіки і психології (дошкільної та корекційної) Рівненського державного гуманітарного університету.

У засіданні лабораторії взяли участь представники обласного управління освіти і науки рівненської ОДА, Управління освіти Рівненського міськвиконкому, Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, керівники експериментальних майданчиків лабораторії (ДНЗ м. Рівне, м. Здоблунів, м. Кузнецовськ). Спеціально запрошеними гостями стали керівники ДНЗ м. Прилуки Чернігівської області, які виявили бажання долучитися до роботи лабораторії та впроваджувати в своєму дошкільному закладі програму “Виховання людяності”, розроблену членами лабораторії Т. Поніманською, О. Козлюк, Г. Марчук.

У ході засідання лабораторії було окреслено основні напрями дослідно-експериментальної роботи на 2013-2015 рр. Серед них: розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку засобами альтернативних технологій; формування соціальної компетентності дітей; реалізація принципів розвивального навчання у процесі формування природничо-екологічної компетенції дошкільників; упровадження педагогіки М. Монтессорі в навчанні і вихованні дітей дошкільного та молодшого шкільного віку; інклюзія дітей у сучасних ДНЗ.